Categorie├źn
De verhalen Hoe is het begonnen

De start

Mijn oom Henk had voor zijn werk toegang tot gemeente archieven en zo onstond het idee om een stamboom samen te stellen.

Bij bezoeken aan de archieven in de regio Eindhoven noteerde hij per persoon gegevens op een klein notitiepapiertje. Na verloop van tijd was er zo een stappeltje notities ontstaan maar nog geen overzicht. Dit overzicht kwam er samen met broer Gerard. Op een groot vel papier plakte zij de notitiepapiertjes om zo een visueel overzicht van de stamboom te krijgen.

Na het overlijden van Henk gebeurde er een tijd niets aan de het bijhouden of uitbreiden de stamboom. Dit was natuurlijk zonde van de eerder gedane inspanningen en met dat in het achterhoofd heeft broer Giel (mijn vader) het stokje overgenomen. Het software programma ProGen werd aangeschaft en de digitalisering van de stamboom was een feit.

ProGen is een programma dat stand alone op een windows computer draait. De opgeslagen informatie is dus alleen zichtbaar op de computer waarop de informatie is opgeslagen en het programma is geïnstalleerd, geen ideale opzet om te kunnen samenwerken.

Nu in 2023 hebben wij een herstart gemaakt met de familie website om zo de verzamelde informatie voor iedereen toegankelijk te maken (binnen de regels van de privacy wetgeving).